Gebruik de gratis app NemaDecide Geo bij een AM besmetting

Er is een aardappelmoeheid (AM) besmetting gevonden op uw perceel. Met NemaDecide Geo kunt u direct bekijken wat u kunt doen om de besmetting aan te pakken. 

NemaDecide Geo is een gratis app op Akkerweb. Sinds kort biedt Vinçotte ISACert de resultaten van AM onderzoek aan op de kaart van uw perceel (afbeelding 1). Ook Eurofins Agro zal binnen afzienbare tijd AM uitslagen op deze manier gaan aanbieden.


Om de uitslag op de kaart van uw perceel te kunnen bekijken, maakt u gratis een account aan op www.akkerweb.nl. Vinçotte ISACert voegt bij de uitslag een instructie hoe u te werk moet gaan.
Is er een besmetting gevonden dan kunt u rechtstreeks uit de uitslag naar NemaDecide Geo. Deze app berekent op basis van de uitslag, hoe groot de besmetting is en welke stroken besmet zijn (afbeelding 2).


In NemaDecide Geo kunt u nu verschillende maatregelen uitproberen en ziet u de effecten op de besmetting weergeven op de kaart van het perceel (afbeelding 3) of in de resultaattabel.
Een instructiefilmpje voor NemaDecide Geo vindt u op Akkerweb onder Applicaties. Hier vindt u ook handleidingen.

Met NemaDecide Geo kunt u ook bekijken wat het effect van uw keuzes is op opbrengstschade door AM in de consumptie- of zetmeelaardappelteelt (afbeelding 4). 

Ook als u een uitslag van een andere bemonsteraar hebt ontvangen, zonder geo informatie, kunt u kijken wat het effect van verschillende maatregelen op de besmetting is. U ziet dan alleen de resultaat tabel.

 

Vorige pagina